Имаме ли пародонтит? Как да разберем това?

Имаме ли пародонтит? Как да разберем това?

 

Пародонтитът е заболяване, което несъмнено би могло да доведе до нежелан дискомфорт като болки, разклащане, загуба на зъб, кървене или друго. Ето защо в тази статия ще ви дадем съвети как да разпознаете болестта и как да се предпазите от нея, преди тя да е нахлула в живота ви.

Признаци за пародонтит – как да разберем за болестта?

Светло розово е цветът на венците, които не страдат от пародонтит или друго заболяване. При измиване с четка и паста те не кървят, както и не изпитвате остра или тъпа чувствителност. Ако съществува възпаление на тъканта, то цветът на венеца е в тъмно червен цвят. При орална хигиена венците кървят непрестанно. Ако наблюдавате подобни признаци, то свържете се незабавно със своя зъболекар, който ще ви  посъветва как да постъпите.

Началният стадий на пародонтит се наблюдава с оголване на шийките на зъбите. Ако имате чувството, че зъбите ви са станали по-големи, то това несъмнено е първоначален стадий на болестта.

Ако неприятният дъх не престава да ви притеснява, то отново ви съветваме да потърсите адекватен съвет от своя зъболекар. Най-вече лошият дъх е в следствие от натрупване на зъбен камък и плака. Това води до пародонтит.

Ако венците ви са зачервени или подпухнали, това също е признак за пародонтит. Появата на разстояние между зъбите също е показател за пародонтит. Ако при натискане на венеца се появява гной, това също е явен признак.

Каквито и симптоми да забелязвате, от по-горе посочените, то незабавно посетете вашия стоматолог. Заболяването на венците е изключително опасно и тяхното протичане най-често е безболезнено. Резултатите са разклащане на зъбите и тяхното падане. Ето защо ние ви съветваме още при първи признаци да се погрижите за своята здрава и красива усмивка, както и за пълноценната функция на зъбите си.

 Ако сте с лек пародонтит, то лечението с антибиотици, би могло да му е достатъчно. Напредналото заболяване, обаче, далеч не се доближава до първостепенната форма. При него може да се наложи вадене на инфектиран зъб, с цел предотвратяване на инфекцията в околните тъкани. Има и още много други методи за справяне с пародонтита. Научете за тях като незабавно посетите стоматолога си.

Традиционните методи за лечение не могат да се справят със сериозно протичащо възпаление на венците. Ако искате да научите повече за професионалното лечение на такъв тип заболявания може да посетите нашата страница посветена на лечението на възпалени венци

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!