Методи за лечение на възпалени венци

4 метода за лечение на възпалени венци

 

Възпалените венци са резултат от поддържане на лоша устна хигиена, прекомерно тютюнопушене или резултат от заболяване. Ако не се погрижите на време за проблема, то лесно би се развила парадонтоза, която значително ще влоши нормалния ви живот.

Ако желаете да се наслаждавате на красива и здрава усмивка, то не забравяйте да посещавате два пъти в годината кабинета на вашия стоматолог. Ако забележите, че венците ви кървят или в устата ви се появи лош дъх, то незабавно се свържете със зъболекаря си. Днес ще ви разкажем за няколко домашни методи, които можете да прилагате като превантивна мярка или да се лекувате.

1.     Лечебните свойства на маслото от чаено дърво

Мощните антибиотични и антисептични свойства на маслото от чаено дърво ще ви помогнат значително да подобрите състоянието на венците, като паралелно с това ще намалят бактериалните инфекции в устната кухина.

Можете да сложите малко количество върху пастата и да изчеткате зъбите си след това. Използвайте този метод веднъж или два пъти в седмицата.

2.     Куркума на прах – лек за вашите кървящи венци

Куркумата притежава противовъзпалителни и антисептични свойства. Благодарение на нея, в устната кухина се намаля драстично образуването на бактериални инфекции. Прилага се под формата на паста, приготвена с добавена вода. Нанесете върху четката си за зъби и ги измийте внимателно, като не се налага да прилагате натиск. 

3.     Мед – натуралният начин за предпазване на венците

С помощта на меда, всички бактерии, причиняващи инфекции на венците, ще бъдат напълно унищожени. Своевременно с това, медът има стягащо и овлажняващо действие. Той притежава несравними антибактериални свойства и с негова намеса раните в устата ви ще зарастват по-бързо от очакваното.

Хората, страдащи от парадонтоза биха могли с показалец да нанасят малки количества мед върху венците си и сами ще се уверят в многократно изпитаните ползи.

4.     Гел от алое вера

Ако венците ви са възпалени, усещате болка или дискомфорт, то грижата с алое вера би ви помогнала значително. Използвайте гел от алое вера, който да нанесете върху венците си и да масажирате в продължение на минута – две. След процедурата можете да изплакнете обилно с вода. Не забравяйте, че народната медицина дава ненадминати резултати при лекуването на кървящи венци.

Традиционните методи за лечение не могат да се справят със сериозно протичащо възпаление на венците. Ако искате да научите повече за професионалното лечение на такъв тип заболявания може да посетите нашата страница посветена на лечението на възпалени венци

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван!